Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Valentine's Day

Crează: 02/14/2018 - 12:43

Astăzi toată lumea iubeşte mai mult. Cu toate că noi, românii, avem propria sărbătoare închinată iubirii, Dragobetele, care se sărbătoreşte la distanţă de doar 10 zile, pe 24 februarie, Valentine’s Day a reuşit să prindă tot mai mult teren şi să devină o sărbătoare în adevăratul sens al cuvântului. În plus, Sfântul Valentin, în credinţa ortodoxă se sărbătoreşte pe data de 30 iulie.

Cu toate că nu s-au depistat întocmai rădăcinile acestei sărbători, se crede că Valentine’s day îşi are originea în secolul al III-lea, pe vremea împăratului roman Claudius al II-lea care, pentru a-şi potenţa armata, a interzis căsătoriile între tineri. Episcopul Valentin, însă, nu a dorit să se supună acestei porunci şi a continuat să cunune cuplurile de îndrăgostiţi în secret. Pentru nesupunerea sa, episcopul Valentin a fost condamnat la moarte pe data de 14 februarie.

Ca urmare a diverselor legende s-au născut şi tradiţiile specifice Zilei Îndrăgostiţilor.Această zi este momentul pe care peste 220.000 de persoane îl aleg în fiecare an pentru a cere în căsătorie persoana iubită. Au fost şi poate mai sunt persoane care au spus că nu e nimic rău în a avea o zi închinată dragostei. Ţinând seama de faptul că dragostea trebuie traită, nu o putem reduce la o singură zi, pentru că ea nu poate fi consumată.

GABRIELA ŞOLTUZ