Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Sorina Pintea în vizită la Spitalul Roman

Crează: 08/03/2018 - 12:43

Sorina Pintea, este cel de al doilea ministru al Sănătății, care într-un interval de un an, a vizitat Spitalul Municipal de Urgență Roman. Însoțită de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene și de primarul Lucian Micu, a făcut o vizită ”fulger” în principalele secții ale Spitalului: Centrul Primiri Urgențe, secția de Terapie Intensivă,Secția de chirurgie,secția de Obstetrică Ginecologie. Concluzia a ceea ce a văzut este una favorabilă unității sanitare romașcane, demnitarul de la București fiind impresionat de modul în care arată Spitalul de la Roman și de intervențiile chirurgicale realizate aici.

Aflată într-o vizită de lucru prin unitățile spitalicești ale județului Neamț, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a poposit la ceas de seară și la Spitalul Municipal de Urgență Roman. La conferința de presă ce a urmat, Sorina Pintea s-a arătat încântată de ceea ce a găsit la Roman. Vizita de la Neamț face parte dintr-o serie de acțiuni prin care Ministrul Sănătății dorește să cunoască ”la firul ierbii” realitățile din sistemul medical românesc pentru a vedea cu ce poate Ministerul contribui la dotarea cu aparatură a spitalelor, fie din fonduri ale Ministerului, fie din fonduri europene sau împrumuturi de la Banca Mondială.

Ministrul a fost încântat să afle despre intențiile Primăriei de a aloca resurse financiare pentru reabilitarea, pe fonduri europene și locale a dispensarului policlinic. Sorina Pintea a vorbit și despre schimbarea de optică a Ministerului, ținând cont de exigențele Uniunii Europene, în ceea ce privește structura de paturi din spitalele românești.
Mai marele peste destinele sistemului medical românesc s-a arătat de-a dreptul încântat de ceea ce a găsit la Spitalul de Urgență din Roman, atât ca organizare sanitară, dotare, cât și ca patologie chirurgicală rezolvată, aflând, cu surprindere că la Roman se fac intervenții chirurgicale endoscopice, care nu se realizează decât în clinicile universitare.

FLORA ORDEAN