Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

GREUTATI MULTE SI BANI PUTINI

Crează: 06/08/2018 - 14:55

Astăzi, în Horia am gasit pe strada Florilor, mai multă tristeţe decât ne-am fi aşteptat.

Doamna Adela Bubuşanu îşi îngrijeşte mama cu foarte mari lipsuri financiare. Din nefericire toate demersurile încercate de dumneaei nu sunt nici pe departe folositoare.

O tristeţe apăsătoare ne-a întâmpinat în gospodăria unei femei din Horia care îsi îngrijeste mama în ciuda eforturilor supraomenesti pe care le face. Deşi parcă doar numele străzii ar fi trebuit să ne bucure câtuşi de puţin, acest lucru a fost departe de a se fi întâmplat. Se pare că nedreptăţile de care mai auzim în treacăt şi nu le acordăm poate atât de multă importanţă pe cât ar trebui sunt tot mai dese. Păturile sociale devin din ce în ce mai evidente, iar oamenii care au cu adevărat o nevoie acuta de un minim de ajutor, se luptă pentru a-l obţine însă eforturile lor sunt în zadar. o ultimă speranță o constituim noi cei din televiziune să facem în așa fel încât vocea să-i fie auzită cât mai departe.

După luni de zile de aşteptare, doamna Adela care îşi dedică tot timpul pentru îngrijirea mamei sale, ţintuită la pat, lovită de o boală necruţătoare, a primit uluitoare sumă de 50 de lei în urma evaluării persoanelor cu handicap pentru adulţi. boala mamei sale fiind încadrată în gradul de handicap mediu. Dorind şi fiind evidentă nevoie de o pensie ce se încadrează vizibil la un diagnostic grav cu asistent personal.
Familia va rămâne acum în grija comunităţii pentru a se descurca în gospodărie.