Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

CURSURI DE FORMARE PROFESIONALĂ

Crează: 09/13/2018 - 22:17

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă se află în perioada în care desfășoară în municipiul Roman, dar și la Piatra Neamț cursuri de formare profesională pentru șomerii aflați în căutarea unui loc de muncă, care sunt înscriși în evidențele celor două agenții.

La sediul Agenției Locale de Ocupare a Forței de Muncă din Roman se află în curs de derulare mai multe cursuri de formare profesională destinate șomerilor aflați în căutarea unui loc de muncă, din rândul celor înregistrați în evidențele instituției. Cursurile sunt gratuite pentru șomerii înregistrați în evidențele agenției, care decontează și trasportul cursanților de la domiciliu la locul de desfășurare a acestora, respectiv sediul Agenției Locale de Ocupare a Forței de Muncă Roman, din strada Olteniei.În cazul în care rămân locuri libere la seriile în care nu s-a completat numărul de 25 locuri se pot înscrie la curs și alte persoane care au déjà un loc de muncă sau nu se află în evidențele ALOFM, însă doar în condițiile în care accept să plătească din fondurile proprii contravaloarea cursurilor.

Durata medie de școlarizare la un astfel de curs este de 3 până la 5 luni, un curs durînd între 432 ore și maxim 720 ore. Pentru cursurile la care nu s-a realizat numărul maxim de cursanți solicitanții trebuie să depună la sediul agențiilor locale de ocupare a forței de muncă din zona la care șomerii sunt arondați un dosar care trebuie să cuprindă o recomandare de la Centrul de consiliere în carieră al AJOFM Neamț, copiii după cartea de identitate, copii după actele de studii. Cursanții vor trebui să aibă absolvite cu diplomă cel puțin opt clase gimnaziale. Dosarul trebuie să mai cuprindă o copie după carnetul de șomer și o adeverință de la medicul de familie din care să rezulte că este clinic sănătos.