Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

20 OCTOMBRIE, BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ

Crează: 10/19/2017 - 10:52

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează pe data de 20 octombrie Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenţi.

Angajatorii care încadrează pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj.
În Uniunea Europeană sunt vacante 1427 locuri de muncă în ţări ca Spania, Malta, Marea Britanie,Germania, Republica Cehă, Slovacia, Italia, Finlanda, Luxenbourg. Persoanele care vor să afle instrucţiuni de completare a CV Europass pot accesa site-ul www.eures.anofm.ro.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt organizeaza gratuit cursuri de calificare-recalificare pentru someri, prin care sa mareasca sansele ocuparii unui loc de munca. Persoanele inscrise la cursurile de formare profesionala au urmatoarele drepturi: pot beneficia de pregatire teoretica si practica pe toata durata cursului, rechizite si materiale de instruire, de echipament de protectie pe timpul instruirii practice.

Acestea mai pot beneficia, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregatire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport in comun sau, dupa caz de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult 4 deplasari in cursul unei luni, daca nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregatire, in conditiile prevazute de reglementarile in vigoare.

OANA CHIRIAC