Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

SPITALUL ÎN CĂUTAREA ”AGENTULUI... DDD”

Crează: 10/03/2018 - 14:55

Spitalul continuă lupta cu infecțiile asociate actului medical, care dau atâta bătaie de cap oamenilor în halate albe. Un rol important în această luptă îl are agentul de Dezinfecție, Deratizare, Dezinsecție.

Una dintre problemele strigente ale Spitalului Municipal Roman este cea legată de ţinerea sub control a infecţiilor asociate actului medical, celebrele infecţii nosocomiale. Un rol important în cadrul Serviciului de Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale îl are medicul epidemiolog, dar şi celebrul „Agent DDD“ (dezinfecţie, deratizare şi dezinsecţie) , care intervine prompt pentru curăţarea suprafeţelor din spital şi îndepărtarea insectelor şi rozătoarelor. Conducerea spitalului de urgenţă a scos la concurs acest post important, deşi pentru acesta se cere un nivel al studiilor modest, respectiv minim şcoală gimnazială, dar şi un curs de specialitate în domeniu, sau adeverinţă care atestă înscrierea la acest curs. Pentru viitorul candidat este nevoie şi de o vechime în specialitate de minim şase luni.

Calendarul desfăşurării concursului e unul extrem de strâns: 11 octombrie, la ora 15, este fixat termenul limită de depunere a dosarelor, urmând ca după selecţia acestora să se desfăşoare concursul propriu-zis care va consta într-o probă scrisă, programată pentru 19 octombrie 2018, la ora 12 şi un interviu, care va avea loc în data de 24 octombrie, la ora 10. Dosarul de înscrierea va cuprinde: o cerere de înscriere, copie act identitate, copie act de studii, carnet de muncă, cazier judiciar sau declaraţii pe proprie răspundere că respectivul candidat nu are antecedente penale, adeverinţă medicală care să ateste că este apt fizic şi psihic, recomandare de la ultimul loc de muncă şi o taxă de participare de 25 de lei.

FLORA ORDEAN