Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

SE REABILITEAZĂ SPITALUL PRECISTA MARE

Crează: 09/21/2018 - 09:43

Vineri, 21 septembrie în sala de Consiliu Local al Primăriei Roman va avea loc dezbaterea publică referitoare la ” Reabilitarea și extinderea așezământului bisericesc ”Precista Mare”, proiect al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care va fi finanțat de Agenția Națională de Investiții.

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a făcut pași importanți în demararea proiectului de reabilitare a Spitalului ”Precista Mare”, abandonat în urmă cu câțiva ani. Proiectul de reabilitare va fi supus dezbaterii publice vineri, 21 septembrie. Spitalul ar urma să aibă 120 de paturi, din care 60 pentru recuperare medicală și 60 pentru îngrijiri paliative.

Se estimează că reabilitarea și modernizarea clădirii spitalului va fi terminată în anul 2021 și Arhiepiscopia este convinsă că, odată demarat proiectul acesta va fi finanțat de Guvern, indiferent de culoarea sa politică. Cât despre medici, arhimadritul Pimen Costea, vicarul admnistrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului crede că personalul medical și sanitar va fi atras de salariile motivante și de condițiile de lucru la nivel occidental din viitorul spital, care va rămâne în Administrarea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

FLORA ORDEAN