Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Interdictie mentinuta

Crează: 09/28/2018 - 19:21

Din prudență , Direcția Sanitar Veterinară și de Siguranța Alimentelor Neamț menține interdicția comercializării în târguri și oboare a tuturor animalelor vii. Împreună cu Poliția Națională au fost efectuate controale riguroase în târguri și oboare și în perimetreu acestora.

Deși recunoaște că este deficitară în ceea ce privește numărul de personal, la Direcția Sanitar Veterinară și de Siguranță a Alimentelor Neamț a existat o preocupare pentru instaurarea unor măsuri menite să preîntâpine posibilitatea intrării în județ a virusului pestei porcine. În acest sens se menține interdicția vânzării în târguri și oboare a animalelor vii.

Prefectul județului, Daniela Soroceanu, a anunțat că printre măsurile luate de Comitetul Local de Combatere a Bolilor, au fost cele legate de controale mixte ale unor echipe formate din inspectori ai Direcției Sanitar Veterinare și de Siguranța Alimentelor și polițiști. Interdicția vânzării animalelor vii în târguri și oboare va fi menținută și în perioada următoare, tot ca o măsură preventivă de răspândire a virusului pestei porcine, considerându-se că se impune în continuare controlul strict al circulației animalelor de orice fel.