Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Grevă de avertisment la spital

Crează: 05/07/2018 - 20:41

Aproxiamtiv 100 de sindicaliști TESA, infirmieri și personalul din laborator au declanșat, în cursul acestei dimineți, o grevă spontană de avertisment. Sindicaliștii romașcani din sănătate amenință cu greva generală dacă negocierile de la București nu le vor da satisfacție și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu va fi de caord să modifice legea salarizării unice, care nedreptățește categorii întregi din sănătate.

Timp de două ore aproape o sută de salariați din sectorul TESA, infirmierele și personalul care lucrează în laboratorul de analize au ieșit în curtea spitalului, luni, 7 mai, între orele 9 și 11, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de modul în care Ministerul Sănătății a modificat Legea salarizării personalului din sistemul de sănătate. Greva a fost declanșată de membri ai Sindicatului ”Solidaritatea Sanitară” Neamț și ai Sindicatului ”Sanitas” din Spitalul Roman, care purtau în mâini mesaje scrise pe foi A-4 referitoare la grevă.Protestatarii erau îmbrăcați cu veste inscripționate cu sigla sindicatelor din care fac parte. Liderii celor două structuri teritoriale vorbesc despre numulțuimirile lor.

Cei doi lideri ai Sindicatului Solidaritatea Sanitară și Sanitas din Spitalul Roman speră ca la București, la nivelul structurilor sindicale de la centru, să se reușească a se ajunge la o înțelegere cu Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru a se evita o grevă generală în 11 mai, care ar paraliza întreg sistemul sanitar.

See also