Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

DACĂ NU-I CURENT ELECTRIC, MORI CU ZILE

Crează: 04/26/2018 - 13:06

În comuna Făurei a fost oprit curentul electric programat pentru o zi și...neprogramat încă una. Ca atare, cum sistemul medical românesc este legat de existența curentului electric, medicii de familie nu pot acorda asistență medicală sau nu apelează la soluția de avarie de a acorda rețete sau bilete de trimitere în regim of-line, așa că pacienții garantat pot...”muri cu zile”.

Un cetățean din comuna Făurei, Vasile Lăpușneanu, a contactat redactorii ”CNS” pentru a le aduce la cunoștință o situație aberantă, legată de faptul că în satul Budești, comuna Făurei, timp de două zile, respectiv în 24 și 25 aprilie nu a fost curent electric și nu a putut obține de la medicul de familie, Ana Sârghie, un bilet de trimitere pentru internarea în Spital a părinților săi, bătrâni și bolnavi.

Viceprimarul comunei, Vasile Coroi, ne-a declarat că, încă din cursul zilei de 24 aprile, a anunțat toate instituțiile și cetățenii din comună despre întreruperea programată a curentului electric anunțată de Del Gaz,,pentru ziua de 24 aprilie, pentru că reprezentanții companiei DEL Gaz Grid au în zonă o campanie de montat echipamente inteligente pe rețeaua de distribuție, dar că în cursul zilei de 25 aprilie, la Budești a apărut o avarie și curentul a fost întrerupt mai multe ore, ceea ce a afectat populația.

Contactată telefonic, dr.Ana Sârghie, medicul de familie de la Făurei, a avut o reacție de-a dreptul ireverențioasă față de redactorul CNS, care a încercat să afle de ce nu poate folosi procedura de lucru off-line într-un asemenea caz de forță majoră, urmând să valideze ulterior serviciul.

Cu alte cuvinte ori de câte ori compania de electricitate întrerupe energia electrică și asta se întâmplă destul de frecvent, oamenii pot muri cu zile pentru că medicii de familie nici nu se gândesc să-i consulte sau să le dea un amărât de bilet de trimitere pentru internarea în spital. Pe de altă parte atitudinea de țâfnă a medicului în relația cu jurnalistul este demnă mai degrabă de o altă meserie, poate una de precupeață și nici într-un caz de un medic plătit să acorde asistență medicală pacienților de pe listă. Ne întrebăm care-i atitudinea față de pacienți dacă față de un jurnalist a afișat un asemenea dinspre?

Flora ORDEAN

See also