Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Au semnat contractele cu CAS Neamt

Crează: 01/04/2018 - 15:43

Dacă în majoritatea județelor țării medicii de familie au refuzat să semneze actele adiționale la contractul-cadru de sănătate, la Neamț aceștia au ajuns la un acord cu reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

S-a reușit încă din prima zi lucrătoare a lunii inuarie 2018 semnarea contractelor adiționale pentru asigurarea asistenței medicale primare, urmând ca în perioada următoare restul problemelor ridicate de către medicii de familie, legate de debirocratizarea actului medical să fie rezolvate la nivel central.

Purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Sănătate Neamț, Lăcrămioara Ilișescu, ne dă asigurări că în județul Neamț nu sunt probleme probleme legate se semnarea actului adițional la contractul-cadru. Toți medicii de familie au semnat actele adiționale pentru prima parte a anului 2018, celelalte revendicări trebuind a fi rezolvate la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Reprezentanții Patronatului Medicilor de Familie Neamț confirmă semnarea actelor adiționale și declară că s-a făcut acest lucru din respect pentru pacienți, dar spun că problemele legate de ei vor trebui rezolvate la nivel central pentru că a fost depășit gradul de suportabilitate din partea furnizorilor de servicii medicale primare. Deși medicii de familie din județul Neamț acordă pentru moment asistență medicală, rămâne o întrebare retorică legată de modul inechitabil de repartizare a fondului de sănătate, unde 3% din venituri sunt repartizate către cei 3500 de angajați ai caselor de sănătate, în timp ce 23 de mii de medici de familie benefiziază de doar 5,8% din fondul de sănătate aferent medicinii de familie.

Vicepreședinta Patronatului Medicilor de Familie Neamț, dr.Angela Bica, este de părere că în perioada următoare depinde de fiecare medic de familie cum va ști să-și protejeze interesele cabinetului, în condițiile unei inflații îngrijorătoare și în situația în care calculul tuturor utilităților se face în monedă europeană, care a ajuns la o paritate de 4,64 lei pentru un euro, în prima zi lucrătoare a noului an.

În județul Neamț există 250 de medici de familie care asigură servicii medicale primare și 78 de localități care nu au medici de familie.

Flora ORDEAN

See also