Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Ambulanța TIM-SMURD se întorce la Roman

Crează: 07/20/2018 - 15:40

Pe pagina oficială de facebook a președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, apare în sfârșit o veste bună și pentru romașcani, aceea că ambulanța TIM SMURD, se poate întorce la Roman, așa cum s-a gândit inițial atunci când a fost atribuită județului Neamț.

”Așa cum v-am promis, în urma demersurilor pe care le-am inițiat la Ministerul Sănătății, ambulanța TIM poate fi de acum folosită și va deservi zona Roman și comunele arondate. Ministerul Sănătății a avizat suplimentarea liniilor de gardă aprobate Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț cu o linie pentru UPU-SMURD, în vederea operaționalizării ambulanței de terapie intensivă mobilă C1, aceasta urmînd a fi deservită de medicii din structura de primiri urgențe a Spitalului Municipal Roman.De asemenea, după cum am promis, am inițiat un proiect de hotărâre pe care l-am aprobat în ședința ordinara de ieri prin care am alocat 700 de mii de lei pentru dotarea Spitalului Municipal Roman cu aparatură medicală, și pentru realizarea unor lucrări de reparații capitale. Spitalul Municipal Roman va putea acum să realizeze lucrările de executare a inelului pentru hidranți interiori și exteriori, astfel încîtt să obțină autorizația de securitate la incendiu, măsură trasată unității medicale de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cu termen de realizare până la finalul acestui an”, îi anunță pe romașcani președintele Ionel Arsene.

Acesta își manifestă satisfacția că a reușit să-și îndeplinească promisiunile și îi asigură de faptul că și pe viitor va sprijini proiectele de dezvoltare ale Romanului și localităților din zona metropolitană.

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență este și ea mulțumită că s-a intrat în normalitate și Consiliul Județean Neamț sprijină financiar proiectele unității sanitare care desevește populația Romanului și a celor 29 de commune din zona limitrofă.

FLORA ORDEAN