Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

PACIENŢI ÎN COMĂ ALCOOLICĂ

Crează: 10/05/2017 - 12:34

Val de pacienţi în comă alcoolică la centrul de Primiri Urgenţe. Dacă până la această oră tulburelul nu a făcut victime cetăţenii trebuie să fie prudenţi în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare. Cazurile severe pot merge până la comă sau deces.

Butoaiele cu must depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un real pericol, iar dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este inodor, incolor şi insipid imposibil să fie detectat. Efectele asupra organismului se datorează în special reducerii cantităţii de oxigen în spaţiile închise în care fermentează vinul. Aspectele clinice pot varia de la simple ameţeli, cefalee, greţuri, vărsături asociate sau nu tulburărilor cardiace sau respiratorii. Cazurile severe pot merge până la comă sau deces.
Medicii atenţionează că persoanele cu probleme respiratorii, cardiace şi neurologice sunt mai expuse riscului intoxicării decât celelalte şi îi sfătuieşte pe cei care intră în spaţii închise în care fierbe vinul să aerisească înainte încăperea şi să verifice nivelul oxigenului eventual cu o lumânare aprinsă. Aceasta se va stinge dacă nu există suficient oxigen în încăpere

See also