Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

S-A RESFINȚIT CAPELA ”MELCHISEDEC ȘTEFĂNESCU”

Crează: 10/09/2018 - 18:53

reoții din Protopopiatul Roman, elevi și părinți, dar și numeroși credincioși au participat, sîmbătă, 6 octombrie, la slujba de resfințire a capelei ”Melchisedec Ștefănescu”, recent renovată. Liturghia de resfințire a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS, Ioachim, rhiepiscopul Roamnului Și Bacăului.

O sută de copii din Protopopiatul Roman au primit ghiozdane cu rechizite și toți cei 300 de copiii participanți dulciuri și fructe. în cadrul proiectului ”Lăsați copiii să vină la mine!”. Preoții din Protopopiatul Roman și sute de copii îmbrăcați în costume naționale românești au participat sîmbătă, de la orele 16, în curtea din incinta Fundației Episcop ”Melchisedec Ștefănescu” la slujba de resfințire a Capelei cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului”. De față au fost:primarul Lucian Micu, senatorul Dan Manoliu, deputatul Alexandru Rotaru, inspectorii școlari Maria Ghiniță și Rodica Vădeanu.

Înainte de începerea liturghiei de sfințire, Arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial, a subliniat eforturile de restaurare a lăcașului, monument istoric, după renovarea sa integrală,cu fonduri ale Arhiepiscopiei Roman. Vicarul admnistrativ al Arhiepiscopiei Roamnului și Bacăului, Pimen Costea, a subliniat eforturile de restaurare ale capelei.

Maica Dionisia Șchiopu, directoarea fundației, are grijă ca testamentul Episcopului Melchisedec Ștefănescu să fie respectat cu sfințenie. Capela a fost refăcută în întregime, iar pictura interioară a fost recondiționată încă din anul 2007 de către pictorul romașcan Romică Ștefan.

A fost înlocuit în întregime acoperișul din tablă al capelei. După oficierea slujbei de sfințire a capelei, 100 de copii din toate bisericile eparhiei au fost binecuvîntați de ÎPS Ioachim și au primit ghiozdane cu rechizite și toți copiii prezenți la manifestare, au primit pachete cu dulciuri și fructe, în cadrul noii ediții a acțiunii caritabile ”Lăsați copiii să vină la Mine!”.

Maica Dionisia Șchipu, directoarea fundației, a înmânat diplome de recunoștință și plachete celor care au contribuit la lucrările de refacere a sfântului lăcaș și a parcului. Preotului protopop, Dragoș Munteanu, i-a fost conferită ”Crucea Moldavă”, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei care se acordă clericilor. Acesta la rândul său i-a conferit maicii Dionisia Șchiopu distincția onorifică de Stavroforă.

FLORA ORDEAN