Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Explozie puternică

Crează: 04/13/2018 - 16:24

Liniştea nopţii de 12 spre 13 aprilie în municipiul Roman a fost spartă de suflul unei explozii devastatoare, care s-a petrecut în strada Maramureş.

Victima acestui dezastru a fost o bătrână de 84 de ani, care în puterea nopţii a intrat în bucătăria casei.Din cauza unei acumulări de gaze de la aragazul lăsat deschis a survenit exlozia care a dărâmat nu doar casa bătrânei, ci şi pe aceea a vecinilor.

Noaptea de 13 aprilie a fost una cu ghinion pentru o bătrână din strada Maramureş din Roman care , printr-un gest nesăbuit, a reuşit să arunce în aer casa în care locuia. La orele 1,52 un vecin a anunţat Detaşamentul de Pompieri Roman despre explozia petrecută, solicitând ajutorul acestora.Deplasaţi la faţa locului pompierii au intervenit pentru căutarea bătrânei îngropată sub dărâmăturile casei. Explozia puternică a produs avarii serioase şi la casa vecinilor.

Victima a fost transportată de către ambulanţă la Centrul de Primiri Urgenţe unde a primit primele îngrijiri medicale. Medicii urgentişti au decis apoi transferarea pacientei la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, din cauza leziunilor foarte grave ale pacientei. Vecinii au fost cei care au sărit primii în ajutorul bătrânei scoţând-o de sub dărâmături până la venirea pompierilor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, dr.Lidia Ciolacu a declarat redactorilor CNS faptul că starea bătrânei este deosebit de gravă, fiind intubată, motiv pentru care prognosticul referitor la supravieţuirea bătrânei este extrem de rezervat ţinand cont de vârsta înaintată şi leziunile căpătate în timpul exploziei, dar mai ales din cauza arsurilor la căile respiratorii.

Stirea video poate fi viyionta aici: https://www.cnstv.ro/video
IRINA LUPU