Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Veşti bune

Crează: 05/15/2018 - 16:03

Conducerea Inspectoratului Școlar al județului Neamț a primit banii pentru contribuțiile sociale restante, pe care școlile trebuie să le vireze la bugetul de sănătate și la cel de pensii. În felul acesta directorii de școli au scăpat de făptuirea, făra voie, a unei fapte penale, aceea de stopaj la sursă. Zilele acestea vor fi deschise și liniile de creditare pentru școli, care vor primi în cont sumele necesare pentru aceste contribuții.

Luni, 14 mai, la sediul Inspectoratului Școlar al județului Neamț a avut loc ședința Comisiei Paritare: Inspectorat școlar-Sindicate, în care subiectul principal s-a referit la modul de rezolvare a problemelor financiare din sistemul de educație. Județului Neamț i-a fost repartizată suma de 4,7 milioane de lei, ceea ce reprezintă restanțele pe luna martie și sumele aferente bugetului pentru aprilie.

În aceeași întâlnire s-au discutat și probleme legate de noul regulament referitor la acordarea gradațiilor de merit. Inspector general, Elena Laiu, a informat pe sindicaliști și despre metodologia de acordare a gradațiilor de merit, publicată în ”Monitorul Oficial”. Concret liderii de sindicat și conducerea Inspectoratului Școlar au discutat de modul de repartizare pe școli a gradațiilor de merit, repartizarea aceasta urmând a fi publicată și pe site-ul Inspectoratului Școlar în zilele următoare.

S-a stabilit, de asemeni, că punctajul minim pentru aceste gradații de merit să fie 65 de puncte. În cadrul aceleeași comisii s-a realizat o primă discuție pe fișele de evaluare, urmând ca această evaluare să continuie până vineri, 18 mai, când vor fi finalizate și prezentate candidaților care doresc să se înscrie în această competiție pentru obținerea gradațiilor de merit.

Flora ORDEAN