Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

PROFESORUL DAN ZAHARIA A PLECAT LA CELE VEȘNICE

Crează: 02/08/2018 - 13:39

După o după o lungă și discretă suferință în tăcere, profesorul Dan Zaharia, director al Liceului ”Vasile Sav” Roman a trecut, miercuri, 7 februarie, la cele veșnice. Corpul neînsuflețit al profesorului Dan Zaharia va fi condus pe ultimul drum, duminică, 11 februarie. Conducerea Liceului ”Vasile Sav” face demersuri pentru depunerea corpului neînsuflețit al defunctului în holul liceului de pe Bulevardul Republicii.

Familia, colegii și cei apropiați au primit cu mare durere vestea trecerii în neființă a profesorului Dan Zaharia, țintuit de o boală necruțătoare pe patul de spital de atâtea luni.

Soția profesorului Dan Zaharia, profesoara Zîna Zaharia, răpusă de durere, a apucat să ne declare că profesorul s-a sfârșit, în cursul zilei de miercuri, 7 februarie, după amiaza, pe același pat de spital unde și-a petrecut ultimele luni, sub supravegherea medicilor de la Clinica de Oncologie de la Fundeni. Din fericire, dacă se poate vorbi de un asemenea sentiment în împrejurări tragice legate de pierderea cuiva drag, profesorul Dan Zaharia s-a stins fără dureri, alături de cei apropiați. Sfârșită de durere, profesoara Zâna Zaharia, ne-a rugat să i se păstreze momentele de durere, reușind să ne mai declare doar faptul că profesorul Dan Zaharia va fi condus pe ultimul drum duminică. 11 februarie, urmând a fi înmormântat în cripta familiei din Cimitirul ”Eternitatea”. Ora de înhumare va fi comunicată ulterior celor care-și doresc să-l conducă pe ultimul drum. Conducerea Liceului ”Vasile Sav” ne-a declaart că a aflat, cu durere, vestea la care cei apropiați profesorului, se așteptau de ceva timp, clipă ce și-o doreau însă a fi cît mai îndepărtată sau sperau într-un miracol de ultimă oră care să-i salveze viața.

În cursul zilei de joi, 8 februarie, conducerea liceului urma să ia legătura cu familia pentru a-i propune să accepte depunerea corpului neînsuflețit al dragului și regretatului lor coleg în holul Liceului <>. Directorul adjunct al Liceului ”Vasile Sav”, Alexandru Onel, a început demersurile pe lîngă Inspectoratul Școlar și pe lîngă Direcția de Sănătate Publică în vederea obținerii autorizației de a fi depus corpul neînsuflețit al colegului lor, în incinta școlii pe care a condus-o atâția ani, cu dăruire și competență. Reamintim faptul că suferința profesorului Dan Zaharia a început în 17 octombrie 2017, când a fost internat la Clinica de Neorochirurgie din Iași și ulterior la spitalele ”Baltazar Arsenie” și Fundeni din București, unde a fost diagnosticat cu o tumore cerebrală, nedepistată la timp din cauza lipsei simptomatologiei dureroase. La Clinica de la Fundeni a făcut chimioterapie.

Tumorea de pe trunchiul cerebral nu a fost, din păcate, operabilă, iar chimioterapia foarte agresivă i-a distrus trombocitele și toate globulele roșii. Medicii i-au recomandat transfuzii sanguine, motiv pentru care la Roman a existat o mobilizare generală, fără precedent, în vederea donării de sînge.Redactorii CNS se alătură colectivului didactic al Liceului ”Vasile Sav” și urmeză familiei putere să treacă peste clipele grele prilejuite de moartea tragică a profesorului Dan Zaharia, tată și soț exemplar, un cadru didactic de elită. Sîntem siguri că profesorul Dan Zaharia va preda fizica de acolo, din Ceruri dragilor săi elevi. Dumnezeu să-l aibă în pază!

Stirea video poate fi vizionata aici: https://www.cnstv.ro/video

FLORA ORDEAN