Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Premiat la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică

Crează: 02/09/2018 - 14:03

Profesorul romașcan Tit Tihon, realizator de emisiuni la postul CNS, a fost prezent și anul acesta la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică de la Gura Humorului Suceava, eveniment aflat la a șasea ediție. El a primit la această manifestare recunoașterea meritelor sale pentru această disciplină opțională care l-a consacrat.

Sufletul Olimpiadei Naționale de Astronomie și Astrofizică, ”Marin Gică”, eveniment care s-a desfășurat la Gura Humorului, Suceava, între 2 și 5 februarie, a fost și anul acesta inspectorul Petru Crăciun, fost elev al Colegiului Național ”Roman-Vodă”, inspector de fizică la Inspectoratul Școlar al județului Suceava. Acesta a adresat câteva cuvinte telespectatorilor CNS și colectivului de cadre didactice de la prestigiosul colegiu roamșcan, prin intermediul colegului său, profesorul Tit Tihon.

Profesorul Petru Crăciun cu origini în urbea mușatină rememorează cu emoție succesele obținute în 2014 când a organizat Olimpiada Internațională de Atronomie și Astro-Fizică din Suceava , la care au participat profesori și elevi din 27 de țări de pe toate continentele lumii. Subliniind aportul consatant al profesorului Tit Tihon recompensat și anul acesta cu o diplomă de excelență pentru întreaga activitate, pentru nenumăratele cărți de matematică, astronomie și astropoezie, inspectorul școlar coordonator al evenimentului a a mai subliniat încă o dată afinitatea sa pentru Liceul ”Roman-Vodă” și pentru școala de astronomie de aici, cultivată în bună măsură de profesorul Tit Tihon.Reamintim faptul că lotul nemțean de anul acesta a fost format din șase elevi la juniori și seniori, care au obținut 4 medalii de bronz, deținute de Flavia Cristina Pascal, la seniori și de juniorii: Ioana Alexandra Brănuț, Traian Bistriceanu, Alexandru Apostol și Sturzu Cosmina, care a obținut mențiune de onoare. Toți membrii lotului nemțean au fost pregătiți de profesorul Grigoruță Oniciuc, în cadrul Centrului de Excelență Neamț, cadru didactic care a funcționat în urmă cu ceva ani și la Roman.

Stirea video poate fi vizionată aici: https://www.cnstv.ro/video

FLORA ORDEAN