Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

EXISTĂ BANI DE SALARII

Crează: 10/03/2018 - 14:34

Conducerea Inspectoratului Școlar al județului Neamț dă asigurări cadrelor didactice din învățământul școlar că la nivelul Ministerului Educației se lucrează la modificarea parametrilor în ceea ce privește buclucașul cost standard per elev și că acesta va fi pus în concordanță cu realitățile din fiecare școală, existând diferențe între cuantumul acestuia, în funcție de particularitatea fiecărei unități de învățământ și aceea legată de funcționarea în mediul urban sau rural.

Inspectorii școlari generali au fost anunțați că la nivelul Ministerului există o comisie de specialiști care analizează costurile standard per elev cu care se va opera în învățământul din România. Aceste modificări sunt necesare pentru eliminarea dezechilibrelor de finanțare și eliminarea unor aberații de normare și finanțare a procesului de învățământ.

Costul standard per elev este un parametru legat de finanțarea procesului instructive- educativ, în fiecare școală. Acest cost se alocă în funcție de cheltuielile cu forța de muncă super calificată în școlile de elită, în care dascălii au grade didactice sau doctorate, lucru care-i departajează de școlille în care cei care lucrează la catedră nu au aceste examene.

FLORA ORDEAN