Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Elevii franciscani au fost in vizita la CNS

Crează: 11/14/2017 - 11:12

Elevii Liceului Teologic Romano-Catolic ”Sfântul Francisc de Assisi” au venit luni, 13 noiembrie la sediul CNS pentru a afla cât mai multe informaţii despre activitatea de jurnalist.

Mai exact de la cum se redactează o ştire, cum se realizează un interviu sau o dezbatere. Vizita elevilor face parte din programul „Şcoala Altfel ”conform Ordinului 5034 din 2016 al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia fiecărei unităţi de învăţământ, conform ordinului ministrului educaţiei naţionale, valabil în anul şcolar respectiv. Activităţile se pot realiza în unitatea de învăţământ sau în afara acesteia, respectându-se prevederile legale cu privire la siguranţa elevilor.

"Şcoala altfel” este un program naţional al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenţei de învăţare şi a abilităţilor socio emoţionale în rândul preşcolarilor sau elevilor. Cele mai eficiente abordări testate în cadrul acestui program vor putea fi integrate în procesele de învăţare pe tot parcursul anului şcolar.

Stirea video poate fi vizionata aici: https://www.cnstv.ro/video

OANA CHIRIAC