Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Culoarea lecturii în bibliotecă

Crează: 05/18/2018 - 15:45

La Biblioteca Municipală ”George Radu Melidon” a avut loc, miercuri, 16 mai, festivitatea de premiere a copiilor participanți la concursul ”Culoarea lecturii în bibliotecă”, ediția a IX-a.

Activitatea inclusă în programul ”Zilelor Municipiului Roman” a fost axată pe tematica specifică, legată de marcarea Centenarului Marii Uniri. Lucrările copiilor și referatele cadrelor didactice au fost legate în volum, donat secției copii a bibliotecii municipale.

Biblioteca ”George Radu Melidon” a fost gazda festivităților de premiere a lucrărilor de artă plastică, participante în cadrul celei de a IX-a ediții a concursului școlar național ”Culoarea lecturii în bibliotecă”, organizat în cadrul cercului de artă plastică de la Clubul copiilor Roman, coordonat de prof.dr.Monica D.Carp.La vernisajul expoziției au participat elevi și cadre didactice din școlile municipiului și din localități ale zonei metropolitane.

Tema de anul acesta a concursului a fost intitulată sugestiv”Marea Unire:cuvânt, cânt, culoare”, dându-se posibilitatea copiilor și cadrelor didactice să se încadreze în tema și să abordeze tematica istorică a Marii Uniri prin cuvânt, formă, culoare, dar și prin cântec. Copiii au confecționat câte un semn de carte având tematica anunțată, cele mai bune lucrări fiind premiate. Cadrele didactice au participat și la un simpozion având aceeași temă, toate referatele prezentate în concurs fiind lecturate. Au fost primite referate atât de la cadre didactice din Roman, cât și de la școli și cluburi ale copiilor din întreaga țară. Toate aceste referate au fost legate într-un volum care a fost donat Bibliotecii <> așa cum s-a procedat și la edițiile anterioare. Semnificativ este faptul că din țară au fost antrenați peste 200 de copii, din 20 de județe. Cadre didactice din 18 județe ale țării au trimis referate pe tema amintită, legate în volum.

Flora Ordean