Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate

Crează: 01/22/2018 - 14:29

Programul national "Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate" a fost lansat pe 24 noiembrie 2017 la Palatul Victoria. La eveniment au participat campioni olimpici, mondiali si europeni, sportivi de performanta, reprezentanti ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si mai multi membri ai Guvernului.

Obiectivul programului "Campionii României în şcoală, liceu şi universitate" este direct legat de cresterea gradului de participare activa si sistematica a copiilor si tinerilor la activitati sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de imbunatatire a starii de sanatate, a conditiei fizice si psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale si cooptarea marilor sportivi in promovarea beneficiilor sportului. La Roman, luni, 22 ianuarie, a avut loc o primă întâlnire în sala de sport a Şcolii Gimnaziale Al. I. Cuza cu reprezentantul Clubului Bao, Mihai Cristea.

Programul va fi dezvoltat in scoli, licee si universitati, prin participarea sportivilor de performanta, care vor avea intalniri cu elevii si studentii si le vor vorbi despre importanta sportului si a educatiei fizice. Proiectul isi propune sa ajunga in aproximativ 2.500 de unitati scolare din cele 41 de judete. Persoanele interesate de acest program vor putea accesa www.campioniiromaniei.com, platforma ce va prezenta in premiera in Romania o sursa de informare si promovare a sportivilor romani, campioni olimpici, mondiali si europeni.

Stiea video poate fi vizionata aici: https://www.cnstv.ro/video

IRINA LUPU