Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Școala Mihai Eminescu la ceas aniversar

Crează: 01/15/2018 - 15:37

În prezența autorităților publice locale, a unor cadre didactice pensionare și a celor active, luni, 15 ianuarie a fost marcată Ziua Școlii ”Mihai Eminescu”, zi plină de emoții pentru gazde dar și pentru invitați, zi care coincide cu Ziua Culturii Naționale, când întreaga națiune marchează 168 de ani de la nașterea ”Luceafărului poeziei românești”, al cărui nume îl poartă școala romașcană.

Școala ”Mihai Eminescu”, una din unitățile de elită ale învățământului romașcan a marcat și anul acesta ”Ziua Școlii”, care concide cu ziua de naștere a ”Luceafărului poeziei românești”, Mihai Eminescu. Directorul școlii, profesoara Mihaela Rusu, a salutat prezența reprezentanților autorității publice locale, ai Inspectoratului Școlar și ai Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, Ilie Țedle, a evidențiat faptul că Școala ”Mihai Eminescu” este una de elită, care an de an scoate generații de elevi foarte bine pregătiți.

Școala ”Mihai Eminescu” a fost înființată în urmă cu 45 de ani, până la construcția actualului imobil funcțiobând într-un local impropriu, pe strada Primăverii, închiriat de la un particular, Carol Erdeș. Ulterior a fost construită actuala clădire în care funcționează în prezent. Conducerea școlii a amintit oaspeților și de principalele proiecte derulate de unitate în ultimul an:proiectul european ”Mănâncă sănătos”, proiectele internaționale tip ”Comenius” și ”Erasmus”, proiectul regional ”Matematica pentru toți” și proiectul internațional ”Young Reporters for the Environment”.Manifestarea s-a încheiat cu un program artistic prezentat de elevii școlii pentru oaspeții invitați la activitate.

Stirea video poate fi vizionata aici: https://www.cnstv.ro/video

FLORA ORDEAN