Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

TOPUL FIRMELOR LA UN SFERT DE SECOL DE EXISTENȚĂ

Crează: 10/09/2018 - 19:09

În ziua 12 octombrie, la Târgu Neamț, la pensiunea Aristocratis se va desfășura cea de a 25-a ediție a Topului Firmelor 2017, top realizat în baza unei metodologii unitare, stabilită la nivel național, prin prelucrarea datelor cuprinse în bilanțul financiar depus de unități la Ministerul Finanțelor Publice.

Topul firmelor nemțene s- a realizat în baza analizei făcute de reprezentanții Camerei de Comerț, având la bază bilanțurile depuse de firme la ANAF. Președintele acestei instituții a ținut să specifice paradoxurile unui fenomen petrecut cu firmele din județ, legat de faptul că în ciuda creșterii cu 10% a cifrei de afaceri profitul firmelor a scăzut, din cauza creșterii salariilor.

Reprezentanții Camerei de Comerț solicită rezolvarea legislativă a problemelor ținând de sutele de firme fictive, aflate la aceași adresă, prin care se face evaziune fiscală. Pentru realizarea topului firmelor din acest an reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie au prelucrat datele pentru 10.300 firme, din cele 16.000 de firme înregistrate în Neamț, care au depus bilanțul în termen legal. În competiția pentru topul firmelor au intrat 1813 companii. La evenimentul de la Târgu Neamț sunt așteptați 300 de antreprenori, manageri și oficialități.

FLORA ORDEAN