Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Lansare de carte EMILIAN PAL

Crează: 12/12/2017 - 15:17

La sârşitul săptămânii trecute, în prezenţa unui numeros public tânăr, în unul din cele mai cunoscute locuri de socializare a tineretului romaşcan a avut loc lansarea celui de al treilea volum de poezii al jurnalistului Emilian Pal, intitulat sugestiv ”Tot ce atingeam se prefăcea în oameni”, carte ce a văzut lumina tiparului în octombrie 2017 la Editura Tracus Arte din Bucuresti.

Într-o ambianţă aparte, deloc convenţională ca în cazul lansărilor tradiţionale, lansarea cărţi lui Emilian Pal a debutat prin recitarea de către autor a unor versuri aparte, menite să introducă publicul în atmosfera lirică a cărţii.

Editorul cărţii, poetul Teodor Dună, apreciat a fi una din vocile poetice vizionare ale generaţiei 2000, scriitor care are la activ mai multe premii literare, a vorbit despre poezia lui Emilian Pal, în general şi despre acest al treilea volum în special, ca unul din volumele ce reuşeşte să aducă un raport de intimitate cu cititorul.
Emilian Pal, spune editorul său, găseşte că a scrie este singurul mod uman de a se exprima şi scrie într-o cameră ce pare a fi o crescătorie de oameni, el cautând, cu disperare, semenele umanului din om.

Şi jurnalista şi scriitoarea Alina Purcaru susţine că Emilian Pal a jonglat cu toate nucleiele omenescului pe care le-a transformat în trei volume de poezie aparte. Cea de a treioa carte ”Tot ce atingeam se prefăcea în oameni” a acumulat o baie de stări:însinguare, alienare, întrebări despre credinţă, despre moarte, despre tot ce este omenesc.
Stirea video poate fi vizionata aici: https://www.cnstv.ro/video

FLORA ORDEAN