Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Festivalului Internațional de Folclor ”Ceahlăul”

Crează: 08/07/2018 - 09:41

Dacă romașcanii au fost văduviți de bucuria de a asista la una din serile ”Vacanțelor muzicale”, iată că nu același lucru s-a întâmplat cu Festivalul Internațional de Folclor ”Ceahlăul”, desfășurat în județul Neamț în perioada 2-7 august. Vineri 3 august, în parcul Municipal, în prezența unui numeros public, a avut loc mai întâi o paradă a portului popular și un splendid spectacol de folclor al cărui cap de afiș a fost îndrăgita interpretă de muzică populară Mioara Velicu.

Festivalul de folclor ”Ceahlăul” inițiat în 1991 este organizat anual de către Centrul de Cultură ”Carmen Saeculare” Neamț cu sprijinul Consiliului Județean și în parteneriat cu primăriile în care este organizat spectacolul.

Conducerea Centrului de Cultură ”Carmen Saeculare” a ținut cont la întocmirea programului de promovarea unui folclor autentic național și internațional.
A fost o seară minunată în care iubitorii folclorului au putut aplauda la scenă deschisă cele mai bune ansambluri de cântece și dansuri aduse la Roman de organizatori.

Seria spectacolellor a continuat sâmbătă, 4 august, la Târgu Neamț, duminică 5 august în stațiunea Durău, la Ziua Muntelui, luni 6 august la Bicaz. Festivalul se va încheia, marți, 7 august, tot la Piatra Neamț, cu un recital extraordinar al îndrăgitului solist Nicolae Furdui Iancu. Festivalul a fost finanțat de către Consiliul Județean Neamț.

FLORA ORDEAN