Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFII ARTISTICE

Crează: 03/02/2018 - 16:12

Următoarele două săptămînio va putea fi vizionată la Galeria Roman Art o expoziție de fotografii la care expun cinci artiști fotografi romașcani și unul din Piatra Neamț, Florin GHIMICI.

Este vorba despre Cristina Costache, mezina expoziției, profesorul Paul Alexandru, de la CNRV, Eugen Frunză și Rareș Percă, ultimul romașcan stabilit la București. În marea majoritate a lucrărilor expuse s-a folosit tehnica alb-negru. Ca tematică propunerile sînt diverse. Predomină peisajul și portretul, dar și peisajul urban. Eugen Frunză face propuneri și de compoziții abstracte. Expoziația va rămăne deschisă timp de două săptămîni, timp în care romașcanii sînt invitați să o viziteze zilnic”, a spus artistul plastic Leonte Ștefan, unul din cei care a vernisat expoziția.

Și profesorul Caludiu Andone a avut cuvinte de laudă despre calitatea fotografiilor artistice expuse. ”Am vrut să fiu alături de discipolii mei și să-i ajut în ceea ce privește educația vizualulă, prin intermediul acestei expoziții de fotografii. Este foarte bine faptul că alături de mezina expoziției, eleva mea, Cristina Costache, au venit și o parte din colegii ei.Este vorba de participarea afectivă și educația vizuală la un eveniment artistic de marcă din aceste zile. Alb negru este clasic în fotografia artistică.În ceea ce privește tematica mi se pare important faptul că deși expozanții au vîrste diferite există o unitate în abordarea tematicii, cu toate că cei care expun au vîrste diferite, preocupări și nivel intelectual diferit. Este preponderentă fotografia de atmosferă sau fotografia cu o mare încărcătură filosofică, ca cea a profesorul Paul Alexandru.

La acesta din urmă vorbim de o încercare de a surprinde oameni în momente care aparent par diferite dar există același spirit, aceeași afinitate cu privitorul și personajul surprins de obiectivul apartului de fotografiat”, a evidențiat cunoscutul dascăl romașcan.

Stirea video poate fi viziobata aici: https://www.cnstv.ro/video

FLORA ORDEAN