Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

COLECTARE DEŞEURI ELECTRICE

Crează: 09/21/2018 - 09:11

Primăria municipiului Roman, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare – ROREC, organizează, în perioada 27-29 septembrie 2018, o nouă campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Asociaţia RoRec s-a constituit pentru a prelua responsabilitatea producătorilor de aparatură şi dispozitive electrice şi electronice de a colecta, reutiliza, recicla şi valorifica deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Tot asociaţia se ocupă de gestionarea deşeurilor şi raportarea către autorităţile de mediu. Iniţiativa asociaţiei a pornit de la principiul că această colectare a DEEE ar trebui să devină un gest la fel de normal ca spălatul pe dinţi.

Nimeni nu aşteaptă o recompensă pentru că s-a spălat pe dinţi. Sunt activităţi normale generate de respectul pentru cei din jur, de dorinţa de a fi sănătoşi. Acelaşi lucru trebuie realizat şi cu mediul în care trăim.” Revenind la acţiunea organizată de primărie, trebuie amintit faptul că punctul de colectare va fi amenajat în Piaţa Roman-Vodă. Se poate aduce orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (dar nu şi baterii auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente; toate acestea intră în categoria deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi trebuie reciclate.

Pe scurt, se colectează aproape tot ce se bagă în priză sau funcţionează pe baterii. Persoanele care deţin aparate sau dispozitive mari şi grele pot suna la numărul 0800 444 800 şi obiectele vor fi ridicate direct de la domiciliu sau de la sediul firmei. Ca la fiecare ediţie a campaniei, participanţii vor fi înscrişi la o tombolă la care se vor acorda, prin tragere la sorţi, următoarele premii: două aspiratoare, două cuptoare microunde şi două fiare de călcat. Tragerea la sorţi va avea loc sâmbătă, 29.09.2018, ora 17:30, la sediul Primăriei municipiului Roman.