Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

RUGĂCIUNI PENTRU PLOAIE

Crează: 06/08/2018 - 14:36

In această perioadă de secetă care afectează grav culturile agricole din întreaga ţară cu numeroase consecinţe asupra vieţii oamenilor, Patriarhia Română adresează un îndemn stăruitor ierarhilor, clericilor şi credincioşilor ortodocşi să intensifice rugăciunea pentru ploi liniştite, aducătoare de rod bogat al pământului, folositoare oamenilor şi vieţuitoarelor, conform îndrumărilor din Liturghier şi Molitfelnic.

Preoţi însoţiţi de enoriaşi s-au aflat astăzi la intrarea în Cotu Vameş, pentru a oficia rugăciuni pentru ploaie. Unde este cu putință, mai ales în mediul rural, preoții și credincioșii sunt îndemnați a ieși, după această Sfântă Liturghie, într-o procesiune cu icoane și cu sfinte moaște și, în mijlocul câmpurilor, să se săvârșească slujba de sfințire a apei unită cu rugăciuni înălțate pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie binecuvântată pe pământ.

Oamenii simt nevoia să apeleze la Dumnezeu întrucât sunt dependenţi de recolta pământului. Oricât ar munci omul, este nevoie de darul lui Dumnezeu şi de ploaie. În perioada următoare se vor ține astfel de slujbe în toate parohiile rurale.