Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

REPROȘURI

Crează: 02/09/2018 - 13:13

Una din cele mai ”consistente întîlniri” ale administrației publice locale, în vederea dezbaterii bugetului, a fost aceea cu mediul de afaceri, unde reprezentanții acestuia nu s-au sfiit să pună ”pună punctul pe I”, în ceea ce privește relațiile lor autoritățile.

Au existat nemulțumiri ale mediului privat referitoare la majorarea cu 20% a impozitelor locale, altele legate de umflarea, cu fiecare primar post-decembrist a schemei de personal din primărie.

Întâlnirea de săptămâna aceasta cu oamenii de afaceri l-a pus pe primarul Lucian Micu în situația de a primi toate reproșurile cuvenite sau necuvenite legate de politicile fiscale sau sociale actuale. Primarul Lucian Micu a explicat faptul că salarizarea personalului din admnistrația locală era una mizeră și că majorările salariale s-au făcut în baza unor acte normative emise de guvern. Unul din oameni de afaceri supărat pe administrația publică locală din cauza impozitului pe clădiri a fost și Ioan Țarălungă, care a reproșat edilului șef faptul că după Revoluție fiecare primar și-a angajat oamenii lui, astfel încât la ora aceasta impozitele se duc doar pe salariile din Primărie.

Edilul șef a anunțat decizia sa de blocare a posturilor din administrația publică locală, tocmai din motive salariale, organigrama Primăriei Roman fiind acoperită doar în proporție de 65%. Admnistrația publică locală era o <> a sistemului bugetar. O primă majorare cu 20% a avut loc în februarie și o alta după aprobarea Legii salarizării unice. La nivelul primăriei am luat decizia blocării posturilor și acoperirii celor vacante cu oameni deja angajați.Abia acum, în noile condiții salariale se paote cere funcționarilor performanță, pentru că, în sfîrșit, există motivare salarială, a spus primarul.

Stirea video poate fi vizionată aici: https://www.cnstv.ro/video

FLORA ORDEAN

See also

26/07/2018 - 12:03
06/07/2018 - 16:06
04/07/2018 - 12:57
03/07/2018 - 14:14