Din 1994 - stiri pentru romascani
Bulevardul Roman Muşat, nr. 33, mezanin
Roman, Neamţ
Tel. 0233 744334
Email: office[at]cnstv.ro

 

Alocari de fonduri

Crează: 07/26/2018 - 12:03

Printr-o hotărâre de Guvern s-a aprobat alocarea sumei de 9,5 milioane lei din fondul de intervenție la dispoziția Executivului pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii afectate de recentele inundații în 28 de județe ale țării.

În baza evaluării transmise de comisiile locale, Prefectura  Neamț  a solicitat Guvernului ajutoare financiare pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații în vara aceasta.Județului  Neamț i-a fost alocată suma de 9.549.000 lei pentru refacerea a 45 obiective. În acest sens pentru municipiul Roman și zonă se vor primi fonduri pentru refacerea mai multor obiective distruse de recentele inundații.

Municipiul Roman va primi 13 mii pentru refacerea canalului betonat în vederea preluării apelor pluviale pe strada Avram Iancu, pe o lungime de 0,24 Km în cartierul Petru Rareș. Comuna Bahna va primi 9 mii lei  pentru refacerea podului peste pârâul Precista, în satul Izvoare și refacerea drumului comunla 101 pe o lungime de 1 km în satul Broșteni. Se vor aloca 371 mii lei pentru comuna Icușești în vederea refacerii platformei din balast pe Drumul Comunal 83 pe o lungime de 0,6 km în satul Bălușești. Pentru decolmatarea  șanțuri pe DC 83 pe lungime de 1,1 km, în satul Bălușești. Pentru decolmatare șanțuri pe DC 84 pe 0,9 KM în satul Bălușești. Se vor mai aloca fonduri pentru refacerea platformei cu balast pe DC 84 pe o lungime de 0,9 km în satul Bălușești. Se vor aloca bani pentru refacerea platformei de balast pe o lungime de 0,3 km în satul Bălușești, în punctele  fântâna lui Mitică și fântâna lui Avram.Mai  e necesară refacerea platfomei de balast pe Drumul Comunal 83 unde se vor decolmata șanțuri de pe podul Gherguț laPătrășcanu, pe o lungime de 0,8 km, în satul Bălușești. Va fi decolmatat podețul tubular pe 600 metri lungime în satul Bălușești, punctul Petrariu Manix pe o lungime de 8 metri, în satul Bălușești.

Se alocă fonduri pentru decolmatare podeț tubular pe 600 metri lungime la punctul Vasile Balan pe o lungime de 8 metri, în satul Bălușești. În aceeași localitate se va reface un pod din elemente de prefabricate distrus pe o lungime de 1o metri, la podul Munteanu, în satul Bălușești. Se va reface accesul la locuințe prin decolmatarea albiei Cracii Pârâului, strada Trandafirilor pe o lungime de 0,1 km, în satul Bălușești. Se va reface puntea pietonală în satul Bălușești. Mai sunt alocate fonduri pentru  refacerea unei punți pietonale în satul Bălușești. S-au alocat fonduri și pentru refacerea balastului pe DC 84, unde vor fi decolmatate șanțurile pe strada Bogdana pe o lugime de 1 KM, în satul Bălușești. Va fi decolmatat podețul din material tubular pe 600 metri în satul Bălușești și tot pe aceeași lungime în satul Spiridonești. Se va reface afluirea aripei amonte mal stâng și aripă mal drept, la punctul Mărioara, în satul Icușești. Se va reface podul la  Biserica Veche, decolmatându-se albia pârâului în satul Icușești. Va fi refăcută platforma din balast pe Drumul Comunal 83 pe o lungime de 1 km, în satul Mesteacăn, unde va fi refăcut podul Terinte. Comuna  Moldoveni va primi 40 mii pentru refacerea Drumului Comunal 180 de la Cimitir la podul Veleșoaiei pe o lungime de 1,5 kilometri în satul Moldoveni.

Se vor reface rampele pe partea dreaptă în amonte și aval acostamente la rampe din beton peste podul Sarbilor, la ieșirea din satul Moldoveni. Comunei Oniceni îi vor fi alocate 13 mii lei pentru refacerea platformei de balast pe Drumul Comunal 173 pe o lungime de 0,25 km în satul Pustieta. Pe drumul comual 173 vor fi decolmatate șanțuri pe o lungime de 0,25 kilometri în satul Pustieta. Va fi refăcut podețul din lemn pe o lungime de 1o metri la punctul Văleni, în satul Valea Enei, din comuna Oniceni.Comuna Ruginoasa  va primii 8 mii lei în veederea refacerii platformei din balast pe Drumul comunal 186 pe strada Florilor și stradaMoara Veche pe o lungime de 0,15 kilometri în satul Ruginoasa. Se va reface platforma din balast de Drumul comunal 186, parțial pe strada Troița Veche pe o lungime de 0,35 kilometri, în satul Ruginoasa. Comuna Secuieni va primi 31 mii lei pentru refacerea platformei de balast pe Drumul Comunal 88 în lungime de 1,6 kilometri, în satul Uncești. Este prinsă și decolmatarea șanțurilor pe Drumul Comunal 88 pe o lungime de 0,4 kilometri în satul Uncești. Se va reface platforma de balast pe Drumul Comunal 88 pe o lungime de 0,4 km în satul Bârjoveni. Se va reface platforma de balast pe drumul comunal 88 pe o lungime de 0,5 kilometri în satul Uncești. Comunei Stănița îi vor fi alocate 164 mii lei pentru refacerea platformei de balast pe Drumul Comunal 64 pe o lungime de 3,9 kilometri. Se va reface platforma de balast pe Drumul Comunal 62 B pe o lungime de 1 km,  în satul Stănița. Comuna Trifești a fost prinsă în hotărârea de guvern cu 53 mii lei pentru refacerea platformei de balast pe Drumul Comunal 91 pe o lungime de 2,5 kilometri, în satul Trifești. Se va reface podețul pe Drumul Comunal 91 la kilometru 1 plus 70 pe drumul național 15 D, în satul Trifești. S-au alocat fonduri pentru refacerea platformei de balast pe drumul Comunal 93 pe o lungime de 2 kilometri. Se vor decolmata șanțuri pe o lungime de 0,3 kilometri, în  satul Miron Costin, S-au alocat fonduri pentru decolmatarea podețului de pe Drumul Comunal 93 în satul Miron Costin.

Comunei Văleni  îi va fi repartizată suma de 43 mii lei pentru refacerea platformei de balast pe drumul Comunal 180 pe o lungime de 3 kilometri, și pentru decolmatarea șanțurilor în satul Văleni. Se va reface podețul tubular distrus pe Drumul Comunal 180 în punctul Canton Silvic pe 5 metri. Se vor reface șanțuri beton stânga dreapta pe Drumul comunal 180 pe o lugime de 0,05 kilometri în punctul Canton Silvic, în satul Văleni. Sunt alocate fonduri și pentru decolmatarea podețului de pe drumul comunal 180, în punctul Nisiporești. Valea Ursului va primi 127 mii pentru refacerea platformei de balast pe Drum Comual 84 pe 1,2 kilometri în satul Chilii. Se va reface platforma din balast pe drumul Comunal 84 pe o lungime de 1,5 kilometri în satul Chilii. Se va reface podețul din tub PREMO pe Drumul Comunal 84 în satul Chilii, comuna Bălușești. Se va reface podețul dalat pe Drumul Comunal 77, în satul Giurgeni. Se va reface podul avariat din satul Valea Ursului, în zona școlii vechi.

FLORA ORDEAN