Marți, 31 Ianuarie 2012 02:00

Consecintele frigului la Roman Recomandat

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe toata durata gerului masinile de ambulanta vor patrula pe timp de noapte intre diferite ore pentru a prelua persoanele fara adapost. Medicii de la ambulanta le vor oferi acestora ingrijiri medicale si ii vor trimite mai departe la centrele sociale. Aceste măsuri au fost luate pentru a evita eventualele probleme ce ar putea să apară, din cauza  temperaturile scăzute, cum ar fi: degerături, hipotermie, tulburări de ritm cardiac, agravarea bolilor cronice pulmonare si chiar deces.
"S-a luat hotararea la nivelul Serviciului de Ambulanta ca sa facem patrularea, pentru ca exista aceasta obligativitate, intre orele 21:00 si 1:00, pe strazi, pentru identificarea persoanelor ce ar vea nevoie de transport la centrele sociale sau spitale, noi facem patrularea intre 22:00 si 23:00 si in plus facem si intre orele 4:00 si 5:00 in fiecare din orasele Piatra Neamt, Roman, Bicaz, Targu Neamt iar intre timp si colegii de la Politia Locala fac si ei aceste patrulari", a declarat dr. Letitia Damoc, manager SJA Neamt. Pana acum la Roman au fost inregistrate 5 cazuri sociale.
O alta problema cu care se confrunta Serviciul de Ambulanta Neamt in aceasta perioada este lipsa unor garaje in care masinile sa fie adapostite de frig, ploi si ninsori. Desi s-au facut nenumarate demersuri de-a lungul anilor pentru construirea unor garaje, se pare ca eforturile celor de la Serviciul de Ambulanta au fost in zadar. Tot ce s-a putut obtine au fost doar promisiuni. " Garajele ar asigura protectia ambulantei, de asemenea ar asigura functionalitatea normala a aparaturii si dispozitivelor medicale care trebuie mentinute la o anumita temperatura si in orice caz mult peste zero. De asemenea , ar asigura confortul termic al personalului operativ care se urca pe ambulanta atunci cand pleaca la solicitare si de ce nu al pacientului, ca de multe ori masinile nu se incalzesc atat de bine pana la ajungerea solicitarii", a mai declarat dr. Letitia Damoc, sef SJA Neamt. Conducerea serviciului de ambulanta nu renunta si spune ca va face tot posibilul pentru ca in cele din urma aceste garaje sa fie construite.

Mihaela PLESCA

Citit 708 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 10:25
Mai multe din această categorie: « Deficit de medici Aviz favorabil »

info

Televiziunea CNS
B-dul. Roman Musat nr. 33, mezanin
Roman, Neamt
Telefon 0233 744734
Mobil 0722 612123
Email. office@cnstv.ro

Unul... pe zi

 • In tren

  Într-un compartiment de tren era un bărbat şi o femeie. La un moment dat bărbatul izbucneşte în râs. Femeia îl întreabă dacă râde de ea. Bărbatul îi răspunde că nu. După un timp bărbatul iarăsi râde. Femeia îl întreabp iarăşi dacă râde de ea. Bărbatul iarăşi îi răspunde nu. A treia oară bărbatul râde mai tare ca niciodată. Femeia îl întreabă iar:
  – Domnule râdeţi de mine?
  La care bărbatul îi răspunde:
  – Nu, doamnă, îmi spuneam bancuri în gând şi acum mi-am spus unul pe care nu-l ştiam.

Maxima zilei

 • Baltasar Gracian - Furios

  "Nu face niciodată nimic când eşti furios, căci vei face totul greşit."

  Baltasar Gracian